onsdag 25 augusti 2021

Allt på svart... Eller rött?

Varför ska man snålspara? Och gneta på dag efter dag?

Skulle det inte vara en fantastiskt bra idé att ta med sig alla sparpengar till kasinot och sätta allt på svart vid roulettebordet? Eller rött? Och om man förlorar, ja då kan man ju belåna sig och dubbla den ursprungliga insatsen, tills man slutligen vinner, för till slut måste man ju vinna?

Scen ur Torrente 2 - Misión en Marbella
Scen ur Torrente 2 - Misión en Marbella

Om det inte vore för den där eländiga nollan, som rent statistiskt gör att banken alltid vinner. Sedan är det väl så att det finns en begränsning av den maximala insatsen, så där gick den fantastiska planen åt skogen. Men vi drömmer om en fantastisk avkastning på minimal insats på minimal tid.

Jag har en arbetskamrat som arbetar som programmerare. Han drömmer också om att flerdubbla sitt kapital och som den programmerare han är har han letat upp en handelsplats som tillåter hemsnickrade insticksprogram för att analysera stora mängder data i realtid och utföra stora mängder transaktioner inom förutbestämda kriterier. Hur har det gått? Tja, kanske man tenderar att berätta mer om de affärer som lyckats än de som gick snett, och än så länge är han kvar på jobbet...

Själv har jag bestämt mig för att använda "time in market" framför "market timing". Detta verkar göra livet enklare och resultatet så här långt är åtminstone inte sämre än mina försök att göra kortsiktiga klipp.

Vilken strategi väljer ni? Hög risk med hög potentiell avkastning på kort tid? Eller så kallade värdeaktier med långt investeringsperspektiv?


2 kommentarer:

 1. Jag vet inte om alla mina innehav skulle klassas som värdeaktier, men jag brukar benämna min aktieportfölj som Nordens tråkigaste och några snabba affärer har jag inte gjort sedan åtminstone 2015. Det är knappt att jag sålt något sedan dess heller. Tråkigt, som sagt, men jag sover gott om natten coh är nöjd.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, Nordens tråkigaste portfölj, det låter något det! Jag tycker att det ligger en viss tjusning i att följa även de tråkigare aktierna, ungefär som att betrakta hur färg torkar... Och att sova gott om natten kan inte värderas för högt!

   M v h

   Radera