Om bloggen

Författaren till bloggen Apelsinblomskusten är en svensk man född på 70-talet och bosatt på den spanska medelhavskusten sedan 2000. Jag arbetar som ingenjör på ett lokalt företag, är gift med en spanjorska och tillsammans har vi en välartad hund av rasen golden retriever.
Namnet jag valt på bloggen kommer från den del av Spaniens medelhavskust som kallas Apelsinblomskusten. Det är naturligtvis de stora citrusodlingarna som gett kusten detta passande, poetiska namn. Dess spanska namn, Costa del Azahar, har arabiskt ursprung - azahar betyder apelsinblomma - och överlag hittar man många inslag i den lokala kulturen som vittnar om arabernas historiska inflytande.
Inläggen i bloggen kommer att behandla ämnen som intresserar mig och som har bäring på min bakgrund och erfarenheter från mitt vardagsliv och mina spaningar i Spanien. Inläggen kommer att dyka upp allt eftersom, utan någon kronologisk ordning eller någon annan ordning heller, för del delen.
All skriven text liksom alla foton är skapade av mig, om inget annat anges.

Regler för kommentarer 

Jag välkomnar alla kommentarer, så länge de följer nedanstående enkla regler.
 • Vi håller en god ton i kommentarerna och, vi respekterar andras åsikter och vi håller oss till ämnet.
 • Att bryta mot reglerna kan få som resultat att kommentarer tas bort. Bloggen Apelsinblomskusten förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som innehåller personangrepp, opassande eller grovt språk, reklam eller som inte håller sig till ämnet. Vänligen kontakta bloggen om du anser att en kommentar bryter mot reglerna.

3 kommentarer:

 1. Mycket spännande blogg och ska bli otroligt intressant att följa din resa. Gillar verkligen temat på bloggen, lite ovanligt minst sagt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra! Min blogg är nog en lite udda fågel bland andra mer rent ekonomiinriktade bloggar, men jag hoppas att den kan ge lite andra infallsvinklar på det här med att leva utomlands, och kanske rent av på livet i allmänhet.

   Radera
  2. Jag upptäckte också att jag inte hade din blogg på blogglistan, det är nu tillrättat!

   Radera