lördag 12 augusti 2017

Hundraåttio grader om reklam

Nu ska det bli 180 grader och jag talar inte om nytt värmerekord. Jag har ju tidigare skrivit att den här bloggen ska vara reklamfri (här och här). Därmed riskerar jag att rasera det eventuella förtroendekapital som byggts upp under bloggens relativt korta existens när jag nu gör en helomvändning och ämnar utvärdera användandet Googles reklamsystem AdSense under ett par månader.
Men vad ända in i glödhetaste helvete ska detta då vara bra för? Tja, jag skrev ju bland annat att jag inte tänkte visa reklam eftersom jag inte behöver pengarna. Detta är visserligen sant men utan att ha någon aning om eventuella reklamintäkters storlek, så sliter och river det i en smålännings ekonomiska inre att frivilligt avstå från en potentiell inkomstkälla, må den vara än så liten.
Ingvar skulle nog inte tackat nej till reklamintäkter. Eller till en gratis varmkorv för den delen.
Ingvar skulle nog inte heller tackat nej till reklamintäkter. Eller till en gratis varmkorv för den delen.
Vad blir då nästa steg, undrar vän av ordning? Att införa annan smygreklam och affiliatelänkar? Att visa könet och ta folk i skrevet? Eller att flytta hem till Sverige och börja skriva om Apelblomsklustren? Nej, förutom denna ändring tänker jag fortsätta på inslagen väg. I alla fall tills jag ändrar mig nästa gång.
Det blir fortsättningsvis alltså precis som förut. Fast snart med lite reklam om saker som bara Google visste att du var intresserad av.
Slutligen vill jag själv annonsera att jag har lagt till en ny sida i huvudmeny med en innehållsförteckning sorterad per ämneskategori.

6 kommentarer:

 1. Helt OK för mig. Gillar bloggen och lite reklam kan jag leva med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra, hoppas att fler tycker likadant. Annars finns det ju reklamblockerare, jag använder det själv på en del sajter när jag surfar på datorn när jag tycker att det blir för mycket reklam.

   För övrigt har jag lite strul med det tekniska, så det tar nog några dar innan annonserna dyker upp.

   Radera
 2. Härligt, inget som stör mig! Adsense tycker jag bara är bra då det bara visar det jag vill se, oftast det jag senast sökt på. Haha kul kom ihåg att du absolut inte skulle ha reklam förut ;). Hoppas det funkar bra! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir lite lättad när jag hör detta... Det är ju trots allt lite besvärande att byta fot när man så nyligen satt ner foten.

   Visst vore det trevligt om det trillade in lite flis via reklamen, men jag tror inte direkt att det kommer att tidigarelägga min ekonomiska frihet.

   Radera
 3. Ah vad synd jag hade just hittat hit och uppskattade frånvaron av reklam

  SvaraRadera