lördag 15 juli 2017

Fauna på Apelsinblomskusten

Under de dagliga promendaderna med vår golden retriver-tik hittar vi inte bara tennisbollar, utan vi stöter också på en hel del av de djur som lever vilt.
Vår golden retriever tittar på en igelkott
Vår golden retriever tittar på en igelkott
De vanligaste djuren är utan tvekan kaniner, harar och igelkottar. Dessa djur ser man dessvärre allt som oftast överkörda utmed vägarna. Skulle de lokala fotgängarna ha samma sannolikhet att råka ut för en trafikolycka med dödlig utgång som de stackars uteliggardjuren, skulle Spanien snabbt avbefolkas och förvandlas till öken (det senare är dock redan på väg att ske).

Vår golden retriever tittar på en skatunge
Vår golden retriever tittar på en skatunge
På apelsinfälten stöter vi ibland också på en del ormar (de är ej giftiga) och jag har även sett ett rävkadaver. I områden med skog finns det gott om fågel och ekorrar. Tro det eller ej, men jag har även stött på grodor uppe i de till synes torra bergen, dock inte alltför långt ifrån naturliga vattenkällor.
Vill man uppleva den spanska naturen utanför allfartsvägarna, är det lämpligt att uppsöka någon av de många vandrings- och cykelleder som finns. Det är också lämpligt att hålla sig till dessa leder, då både terrängen och växtligheten är ganska ogästvänliga, och det är lätt att komma fel i de stora bergsområdena, vilket kan få ödesdigra konsekvenser, speciellt under de heta sommarmånaderna.
Personligen föredrar jag generellt sett den svenska naturen, med dess omväxlande årstider och överflödande växt- och djurliv, men det finns många områden som är värda att besöka. Är det djurliv som ni är ute efter, finns det dock intressantare resmål än spanska medelhavskusten.
Kim Jong-un
Vår golden retriever tittar på Kim Jong-un*
* Och vice versa. Bilden är ett montage.

1 kommentar:

  1. Hahahaha! Jag blev lite överraskad av den sista bilden. Kul!

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera