lördag 8 juli 2017

Hittegods

I familjen Apelsinblomskusten ingår en golden retriever-tik. Golden betyder ju gyllene och retrieve att återfå eller samla in. Vår hund uppfyller båda kriterierna, hon har en klassisk gyllene färg och hon samlar in saker.
På våra dagliga promenader genom apelsinfältet händer det allt som oftast att hon hittar olika sorters bollar, oftast tennisbollar. Vän av ordning frågar sig vad dessa bollar gör på apelsinfälten. Svaret är enkelt - det är andra hundägare som kastat bollarna åt sina hundar, men eftersom de har andra raser än retriever, så blir bollarna kvar och vår hund får spåra upp dem. Allteftersom tiden har gått har samlingen blivit ganska stor och vi brukar numera lämna kvar de flesta på fältet till nästa promenad.
Är det en fågel? Är det en kanin? Nej, det är ytterligare en boll...
Är det en fågel? Är det en kanin? Nej, det är ytterligare en boll...

Egentligen är det bara en liten sak som stör mig med vår hunds utvecklade sinne för att spåra upp tennisbollar, och det är ju att hon kunde valt att samla på något annat objekt, till exempel hundraeurosedlar. Men, pengar gör ju en inte lycklig, och vår hund är det bästa exemplet på detta, några tennisbollar är allt vad hon behöver.
En liten del av samlingen...
En liten del av samlingen...

2 kommentarer:

  1. Haha! Det blev inga hundraeurosedlar, men du sparade i alla fall in på dyra hundleksaker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehehe! Det kanske inte kan räknas som ett seriöst spartips, men faktum är hon tycker precis lika bra om gratisleksaker (bollar, grenar, repstumpar...) som dyra leksaker från Kong...

      Radera