onsdag 5 juli 2017

Lyxliv

Jag erkänner härmed öppet att jag älskar lyx - helt hämningslöst!
För nytillkomna läsare som tror att Sr. Apelsinblomskusten är värsta stekaren som lever ett dekadent liv i överflöd på medelhavskusten, vill jag ta tillfället i akt att förklara vad lyx innebär för mig.
Lyx är för mig att ...
 • ...njuta av doften från ett nyöppnat kaffepaket. Sedan långt före jag började dricka kaffe avnöt jag denna lyx. Kostnad: gratis (jag köper ju trots allt kaffet för att dricka det, så luktandet är kostnadsfritt).
 • ...njuta av utsikten från stranden halvvägs under löppasset. Kostnad: nästan gratis (bortsett från slitage på löparskorna, men de brukar hålla 100-120 mil, så kostnaden är försumbar).
 • ...avnjuta en almuerzo popular på en söndagförmiddag. Kostnad: cirka 5 euro/person.
 • ...äta en apelsin plockad direkt från trädet. Kostnad: gratis (men om markägaren kommer på dig blir du käppiskad)*.
 • ...sitta i skuggan en varm sommardag när vinden fläktar. Kostnad: gratis.
Lyxliv på Apelsinblomskusten
Lyxliv på Apelsinblomskusten


* Det är ju naturligtvis inte tillåtet att plocka apelsiner som man vill, men markägarna brukar ge tillåtelse att plocka för att äta om man frågar snällt. Och nej, det har hittills inte hänt att jag blivit käppiskad.

2 kommentarer:

 1. Ja, de vackraste sakerna i livet är ju gratis!

  Jag räknade ut att slitaget på löparskorna motsvarar 0:50-1:00 kr per kilometer, lite beroende på hur länge de håller och vad de kostar. Väl investerade pengar tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Med ett antal år i backspegel konstaterar jag att lycka och lyx sällan är kopplade till saker i alla fall. Tiden kostar ju dock pengar.

   Jag hamnar på ungefär samma kilometerkostnad. Jag brukar använda fjolårets modell av Nike Pegasus, och antalet kilometer beror ganska mycket på andel asfalt och terrängen i allmänhet.

   Radera